True/False Questions

1. Hymns and choruses are considered two broad categories of Christian music but choruses do represent different styles of music. Answer: page 153

2. "Campfire Choruses" are different than traditional "Choruses" or "Refrains. Answer: page 155

3. Southern gospel traditionally has a small melodic range. Answer: page 156-157

4. Between the '50s and '60s, there were widespread, sweeping changes in CWM. Answer: page157

5. Six music styles were present in varying degrees throughout the decades between 1950 and 2000. Answer: page 154

6. We can conclude that there was some crossover from secular to popular style of this era into that of the CWM during the 1940s and 1950s. Answer: page 156

7. Rock Music emerged from combining Black /gospel, rhythm & blues and country. Answer: page 154

8. A Chorus is a long , at least 20 measure, song that includes verses and stanzas. Answer: page 155